Заминати набрзина

Руска телевизија ја сними напуштената американска база во Манбиџ во Сирија (ВИДЕО)

Телевизијата Раша тудеј арабик успеа да направи снимки од американската база во сирискиот град Манбиџ, напуштена од Американците само неколку часа претходно. Според она што се гледа на снимките, американските војници заминале набрзина, оставајќи опрема и лични предмети.

Војниците се повлекоа од базата, лоцирана југозападно од северниот сириски град синоќа и денес наутро. Повлекувањето е резултат на одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп да ги повлече американските трупи пред турската воена операција против курдските сили во Сирија.

По пволекувањето на американските трупи, објектот го зазема Сириската арапска армија, која им дозволи на воени корепонденти да ѕирнат во воениот објект. Екипата на РТ беше една од првите кои влегле во базата.

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе