Русите за масакрот на конвојот: „Украинците нападнаа цивили што сакаа да влезат на ослободените територии“

За масакрот на цивилите кај украинскиот град Запорожје, во кој загинаа најмалку 23 лица, се огласија и проруските власти.

EPA-EFE

Владимир Рогов, лидер на проруските бунтовници и претседател на движењето „Заедно сме со Русија“, на Телеграм објави дека за нападот е одговорна украинската војска. Рогов тврди дека цивилите во конвојот сакале да заминат од Запорожје и да влезат на „ослободените територии“.

„Во моментов се знае дека се убиени 23, а ранети се 34 цивили“, напиша Рогов и додаде дека конвојот автомобили стоеле на саем на автоделови.

„Пукале во конвој автомобили што се наоѓал на излезот од Запорожје и чекале премин кон ослободените територии“, напиша Рогов.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе