Русија воведе санкции за сопругата и ќерката на Бајден

Руските власти воведоа санкции за сопругата и ќерката на американскиот претседател.

Фото: ЕПА

Џил и Ешли Бајден се додадени на списокот од 25 истакнати државјани на САД на кои им е забранет влез во Русија.

Детали за санкциите сѐ уште не се познати.

Руското Министерство за надворешни работи соопшти дека потегот е преземен „како одговор на построгите санкции на САД против руските политичари и јавни личности“.

Претходно и САД и Европската Унија воведоа санкции против двете ќерки на рускиот претседател Владимир Путин.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе