Русија: Преселете ги од Њујорк седниците на Генералното собрание на ОН

Русија поднесе официјално барање седниците на Првиот комитет на Генералното собрание на Обединетите нации да не се одржуваат повеќе во Њујорк, туку во Виена или Женева, јави агенцијата Тасс, повикувајќи се на дипломатски извор.

„Документот е предаден“, изјавил дипломатскиот извор.

Соединетите Американски Држави не одобрија визи за третина од руската делегација, која се очекувало да присуствува на седницата на Првиот комитет на ОН.

Првиот комитет на Генералното собрание на ОН за прашања поврзани со разоружување традиционално започнува со работа во октомври и заседава речиси секој ден месец дена.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе