Реакцијата на Путин кога неговиот министер вели дека Русија треба да извезува свинско месо во Индонезија (ВИДЕО)

Во видеото може да се види како министерот за земјоделство Александар Ткачев предложува зголемување на извозот на свинско месо од Русија во Јапонија, Кина и Индонезија.

Путин потоа го потсетува Ткачев дека Индонезија е со муслиманско мнозинство, така што тамошните луѓе не јадат свинско месо, по што Ткачев појасни дека мисли на Јужна Кореја, а не на Индонезија.

Покривајќи си го лицето, Путин неуспева да ја потисне смеата.

Новинарите на хрватски ТРИС се приклучија во патувачкиот новинарски карван до земјата без име.

повеќе

Лидерството на опозициската ВМРО-ДПМНЕ мора да излезе јавно, на прес конференција, заедно со сите пратеници, и да објават прекин на секакво понатамошно учество во дискусија на собраниската седница.

повеќе

Според Агенцијата за вработување, најмногу невработени има меѓу дипломираните правници, економисти, професори по одделенска настава на македонски и албански јазик и социјални работници. 

повеќе