Разорната моќ на ураганот Доријан во една снимка (ВИДЕО)

Иако авионите официјално не летаат, на интернет се појави снимка на авион како проаѓа низ ураганот Доријан, веќе прогласен за најсилниот што некогаш ги погодил Бахамите.

На снимката направена од пилотската кабина само на момент се гледа контролната табла на авионот.

Разорниот ураган, кој сега е упатен кон Флорида, ги „удри“ Бахамите со ветришта со брзина од 205 км/ч.

Авионите не летаат, бензинските пумпи се затворени, а и популарниот тематски парк Дизниленд. Досега на бахамите настрадаа најмалку пет лица, а првата жртва на ураганот беше осумгодишно дете.

Во меѓувреме ураганот ослабе на категорија 3, од категоријата пет на која беше пред два дена, но експертите предупредуваат дека и понатаму претставува сериозна опасност.

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе