Разорната моќ на ураганот Доријан во една снимка (ВИДЕО)

Иако авионите официјално не летаат, на интернет се појави снимка на авион како проаѓа низ ураганот Доријан, веќе прогласен за најсилниот што некогаш ги погодил Бахамите.

На снимката направена од пилотската кабина само на момент се гледа контролната табла на авионот.

Разорниот ураган, кој сега е упатен кон Флорида, ги „удри“ Бахамите со ветришта со брзина од 205 км/ч.

Авионите не летаат, бензинските пумпи се затворени, а и популарниот тематски парк Дизниленд. Досега на бахамите настрадаа најмалку пет лица, а првата жртва на ураганот беше осумгодишно дете.

Во меѓувреме ураганот ослабе на категорија 3, од категоријата пет на која беше пред два дена, но експертите предупредуваат дека и понатаму претставува сериозна опасност.

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе