Началникот на британскиот одбранбен штаб

Радакин: „Русија може да нападне од вселената и да ја изолира Велика Британија“

Русија може да ја нападне Велика Британија од различни правци, можеби дури и од вселената, изјави Тони Радакин, началникот на британскиот одбранбен штаб за Телеграф.

Фото:Скриншот

„Русија има сили во вселената. Русија има нуклеарен потенцијал. Русија има значајна подморничка флота“, додаде Радакин.

Радакин верува дека руската војска може да ги исклучи сателитите и со тоа да го изолира Обединетото Кралство. Таквата сила, како Русија, е закана за целиот Запад.

Адмирал Сер Ентони Радакин е висок офицер во Кралската морнарица. Од ноември 2021 година, тој е 24-ти началник на одбранбениот штаб и професионален шеф на британските вооружени сили, наследувајќи го генералот сер Николас Картер.

Легенда под Главна слика

Фото:Скриншот

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе

Провокација е именувањето на бугарските клубови „Борис III“ и „Ванчо Михајлов“. Не можеа ли да бидат со имињата Елин Пелин, Димчо Дебељанов, Черноризец Храбар или Иван Вазов?

повеќе

Слоганот на македонското претседателство со ОБСЕ е “It’s About People” и затоа ќе е доблесно МНР да побара помош и поддршка за да си ги заштити националните интереси, интегритетот, суверенитетот, јазикот и идентитетот.

повеќе