Началникот на британскиот одбранбен штаб

Радакин: „Русија може да нападне од вселената и да ја изолира Велика Британија“

Русија може да ја нападне Велика Британија од различни правци, можеби дури и од вселената, изјави Тони Радакин, началникот на британскиот одбранбен штаб за Телеграф.

Фото:Скриншот

„Русија има сили во вселената. Русија има нуклеарен потенцијал. Русија има значајна подморничка флота“, додаде Радакин.

Радакин верува дека руската војска може да ги исклучи сателитите и со тоа да го изолира Обединетото Кралство. Таквата сила, како Русија, е закана за целиот Запад.

Адмирал Сер Ентони Радакин е висок офицер во Кралската морнарица. Од ноември 2021 година, тој е 24-ти началник на одбранбениот штаб и професионален шеф на британските вооружени сили, наследувајќи го генералот сер Николас Картер.

Легенда под Главна слика

Фото:Скриншот

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе