Работодавците можат да им забранат на вработените да носат верски обележја, пресуди Европскиот суд на правдата

Забраната може да се спроведе само против сите верски симболи како дел од политиката на неутралност.

Фото: ЕПА

Европскиот суд на правдата денес донесе одлука дека работодавците можат да им забранат на своите вработени на видни места да носат религиозни симболи, како шамии, или симболи на политички убедувања.

Компаниите можат да ги забранат марамите под услов таквата забрана да е дел од политиката против сите верски и политички симболи, рече денеска Судот, потврдувајќи си ја пресудата од 2017 година. Најновата пресуда оди уште подалеку испитувајќи ги основите што работодавците можат да ги користат при ваквите забрани.

Забраната за верски и политички симболи може да се оправда со „желбата на работодавецот да спроведе правило за политичка, филозофска и верска неутралност во однос на своите клиенти или корисници, со цел да се земат предвид нивните легитимни желби“, рече судот во изјавата.

Случаите ги покренаа две германски муслиманки, работничка за згрижување деца со посебни потреби и асистентка за продажба во аптека. На обете им било кажано да ги тргнат шамиите откако се вратиле на работа по родителско отсуство.

Центарот за згрижување деца им забранил на вработените да носат какви било религиозни симболи, вклучително и христијанскиот крст и еврејската кипа. Ја суспендирал жената двапати и издал писмено предупредување, кое таа го оспорила пред германските судови.

Аптеката ја информирала својата вработена да не носи видливи политички, филозофски или религиозни знаци. Таа одбила и отишла на суд, изјавувајќи дека смета дека покривањето на главата е задолжително според нејзината религија.

Германските судови ги упатија случаите до Европскиот суд на правдата за да побараат насоки за еднаков третман на ЕУ во директивата за вработување.

Судот во Луксембург рече дека работодавците морале да покажат „вистинска потреба“ за забраната, како што се „легитимни желби“ на клиенти или корисници, или „неповолните последици што тој работодавец би ги претрпел во отсуство на тоа правило“.

Исто така, се вели дека законот на ЕУ на земјите-членки сами да решаваат како да ги задоволат и слободата на религијата и слободата на мислата и дискриминацијата при работа.

Одлуката на судот на ЕУ за марамите во 2017 година се сметаше за спротивставување на пресудата на Европскиот суд за човекови права во 2013 година, со која се дозволува носење крстови на работа. ЕКЧП не е суд на ЕУ, иако сите земји-членки на ЕУ ја потпишаа основачката Европска конвенција за човекови права.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе