Путин стигна во Белград (ВИДЕО)

Рускиот претседател Владимир Путин пристигна на аеродромот „Никола Тесла“ во Белград. Беше пречекан од српскиот претседател Александар Вучиќ со почесната воена гарда.

Путин слетал околу 13.06, а еден час пред рускиот претседател, на белградскиот аеродром слетал авионот со руската делегација.

По поздравот, Вучиќ и Путин влегоа во лимузината на шефот на руската држава, позната како „Ѕвер“, во која бил извршен и првиот разговор.

Поворката со претседателите на Србија и Русија, Александар Вучиќ и Владимир Путин, се упати кон Гробиштата на ослободителите, што ќе биде прва точка на посетата на Путин на Белград.

Според Законот за вработените во јавниот сектор, службениците можат да примаат подароци во вредност до 3000 денари годишно, што се смета за „пониска вредност“.

повеќе

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе