Путин на Божиќ пукаше од топ (ВИДЕО)

Рускиот претседател Владимир Путин го одбележа Божиќ така што во Санкт Петербург пукаше од топ.

Путин го посети својот роден Санкт Петербург и го повлече прекинувачот на хаубицата на Петропавловската тврдина, на бреговите на реката Нева. Станува збор за хаубица со која традиционално се означува точно на пладне од 1865 година.

„Како воен офицер на тврдината ви честитам. Беше прекрасен удар“, рече еден воен офицер кој работи на Петропавловската тврдина каде што се наоѓаат двете хаубици, каде по правило се користи само едната хаубица, додека втората е резерва. Сепак, во посебни прилики, се користат и двете.

Во услови на партиска деполаризација на граѓаните, политичките елити во Македонија треба да пристапат кон помирување и ненасилно решавање на сите меѓусебни конфликти, за земјата да не се врати на патот на поделба.

повеќе

Помина веќе еден месец од објавувањето на документите на Викиликс на кои сите прочитавме дека Никола Димитров бил „заштитен извор на информации“ на САД. Засега, од обвинителството нема никаков одговор.

повеќе

Неопходно е да се надминат бариерите кои во моментов се присутни во регулаторната, политичката, финансиската и пазарната рамка и кои го кочат напредокот кон обновливите извори на енергија.

повеќе