Од Студената војна

Путин го укина договорот за нуклеарно разоружување со САД

Рускиот претседател Владимир Путин потпиша закон со кој се укинува Договорот ИНФ од времето на Студената војна. Путин во февруари најави дека ќе ја повлече Русија од договорот.

Владимир Путин потпиша федерален закон за укинување на Договорот за нуклеарните ракети со краток и среден дострел (ИНФ).

Документот е објавен на веб-сајтот на руската влада.

Договорот за елиминирање на ракетите со среден (1.000-5.500) и краток дострел (500-1.000) е склопен во 1987 меѓу САД и Советскиот Сојуз.

Соединетите Држави најавија дека ќе се повлечат од договорот на 2 август, како причина наведувајќи дека Русија развива ракети што го прекршуваат договорот.

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе

Нема пазар доколку нема информации. Дајте ги информациите за пазарот на грозје.

повеќе