Прво апсење во Хонг Конг според контроверзниот закон за безбедност

Во Хонг Конг е спроведено првото апсење врз основа на примената на законот за национална безбедност.

Полицијата на Твитер соопшти дека е уапсен маж кај кој е пронајдено знамето за независност на Хонг Конг.

„Човек што го поседува знамето за независност на Хонг Конг беше уапсен во областа Козвеј Беј поради кршење на законот за државна безбедност“, изјави полицијата, објавувајќи фотографија од апсењето.

Исто така, се наведува дека ова е прво апсење од донесувањето на контроверзниот закон.

Вчера Кина официјално усвои контроверзен закон со кој во Хонг Конг ќе се формира биро за истрага и гонење кривични дела што се сметаат за закана за националната безбедност.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе