Првите снимки од местото на нападот во Саудиска Арабија (ФОТО+ВИДЕО)

Саудиска Арабија ги однесе новинарите на местото каде што со ракети и беспилотни летала беа нападнати нафтени објекти во срцето на нафтената индустрија на кралството.

 

Новинарите пристигнале во Букајк во источната провинција на Саудиска Арабија, каде што се наоѓа рафинеријата за нафта Абкаик.

Соединетите Американски Држави тврдат дека Иран ги нападнал саудиските нафтени објекти, а Саудиска Арабија и официјално соопшти дека „Иран несомнено го спонзорирал“ нападот.

Иран негира дека на кој било начин е инволвиран во нападот, за кој одговорноста ја презедоа хутите во Јемен.

Сепак, аналитичарите истакнуваат дека користените ракети немале доволен дострел за да дојдат од Јемен.

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе