Првите Американци ќе бидат вакцинирани на 11 декември

Фото: ЕПА

Првите Американци вакцината против коронавирусот ќе ја примат на 11 декември, изјави Монсеф Слауи, шеф на американската програма за вакцина против ковид-19.

„Нашиот план е да ги доставиме вакцините на одредени места за имунизација во рок од 24 часа по одобрувањето“, рече Слауи во интервју за Си-ен-ен.

Според тоа, додаде тој, се очекува тоа да се сличи на вториот ден по одобрувањето, односно на 11 или 12 декември.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе