Првиот снег предизвика хаос во Сараево (ВИДЕО)

Снегот кој вчера падна во Босна и Херцеговина предизвика големи проблеми на патиштата.

EPA-EFE

Најкритична е ситуацијата на високите предели каде дојде и до прекин на сообраќајот.

Камиони и автомобили без соодветна зимска опрема се попречиле блокирајќи ги патиштата.

Босанскохерцеговскиот автомобилски клуб МИХАМК ги предупреди возачите на снегот на коловозите.

„Ги издвојуваме патиштата Сараево-Рогатица, Трново-Фоча, Тарчин-Коњиц, Горњи Вакуф/Ускопље-Прозор, Дрвар-Босански Петровац, Купрес-Шуица и ПОсушје-Јабланица. Возачите се советуваат, без оглед на временските и сообраќајните услови, да возат максимално внимателно и да одржуваат растојание меѓу возилата“, соопшти БИХАМК.

 

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе

Зголемувањето на цените на храната се случува од причини кои се многу посложени отколку зголемувањето на другите цени, така што справувањето со тие причини бара различни стратегии. 

повеќе