Владата објави вонредна состојба

Привремено запрено производството на мексиканското пиво „корона“

Најпознатото мексиканско пиво корона, кое се извезува во 180 земји низ целиот свет, стана предмет на мајтап за време на кризата, поради прилично „несреќното“ име.

Мексиканската компанија што го прави светски познатото пиво „корона“ објави дека привремено го запира производството.

Мексиканската влада оваа недела објави вонредна состојба поради епидемијата на коронавирусот и нареди прекинување на неесенцијалните производствени активности во земјата.

Најпознатото мексиканско пиво „корона“, кое се извезува во 180 земји, беше предмет на шеги за време на кризата, поради прилично „несреќното“ име.

Компанијата денес ќе го прекине производството на пивото, а суспензијата ќе трае до 30 април.

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе