Благодарение на Ротшилдови

Приходот на украинскиот претседател Порошенко рипнал за неверојатни 10.000 отсто

Годишниот приход на Петро Порошенко, актуелниот украински претседател што во моментов губи во трката за нов мандат, забележал огромен пораст.

Според даночната документација, односно според украинскиот единствен регистар на имотни карти, богатството на Порошенко изнесувало 57 милиони долари во периодот од 12 месеци до 31 март, што е 95 пати повеќе отколку што тој пријавил во истиот период минатата година.

Во 2017 година Порошенко остварил добивка од 600.000 долари.

Поголемиот дел од приходот на Порошенко, околу 40,4 милиони долари, наводно потекнува од инвестиции во Цирих, во Ротшилд труст Швајц, дел од Ротшилд банката. Украинскиот претседател заработил и 14,7 милиони долари од профит во инвестициски фонд, додека приходот од обврзници на домашни државни кредити изнесувале речиси милион долари.

Порошенко наводно добил околу 30.000 долари од продажба на недвижнини, а повеќе од 14.000 долари наводно добил од својата сопруга Марина Порошенко. Во Меѓувреме, неговата официјална плата изнесува 12.400 долари.

Просечната месечна плата во Украина во септември 2018 година изнесувала околу 320 долари и имаат најнизок животен стандард во цела Европа.

Нашиот процес на преговори многу веројатно ќе биде предмет на уште построги критериуми и мониторинг имајќи ги предвид искуствата на земјите кои во моментот преговараат. 

повеќе

На Македонија и Бугарија им треба дебата која ќе го унапреди историското разбирање без робување на идеологии, митологии и политики.

повеќе

Македонизмот често е мистика и точка на недоразбирање и меѓу Македонците и на Македонците со другите народи во и околу Македонија.

повеќе