Премиерката на Естонија: Треба да се престане да им се даваат визи на Русите, посетата на Европа е привилегија

Каја Калас, премиерката на Естонија, ги повика европските земји поради инвазијата на Украина да престанат да им даваат туристички визи на Русите.

EPA-EFE

„Посетата не Европа е привилегија, а не човеково право. Воздушниот сообраќај со Русија е затворен. Тоа значи дека членките на Шенгенската зона им издаваат визи на руските граѓани, соседите на Русија го носат товарот. Време е да се прекине со туризмот од Русија“, порача Калас на Твитер.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе