Пожарот во Нотр Дам снимен со полициски дрон (ФОТО)

Џиновски оган ја пустоши познатата катедрала Нотр Дам во центарот на Париз, заканувајќи се да го уништи целото ремек-дело и скапоценостите во него. Еве како изгледа катедралата снимена со беспилотно летало на француската полиција.

Северна Македонија стана кандидат 9 години пред Албанија и нема ништо лошо побрзо и да оди напред.

повеќе

Сега, додека балканскиве политичари ќе шетаат низ духовноста како волови во свила - каде им се врвните интелектуалци што би внеле елеганција во совладување на споровите?

повеќе

Рециклирањето можеби ни се чини како спас за природата, но најчесто е спасение само за нашата (валкана) совест.

повеќе