Париз

Пожарот се прошири на една од правоаголните кули на Нотр Дам (ВИДЕО)

Огнот се прошири на левата правоаголна кула на катедралата Нотр Дам, која ја опустошува огромен пожар. Шпицестата кула и покривот на историската зграда целосно се урнаа.

Се гледа како чадот се извива од левата правоаголна кула на катедралата, што предизвика стравувања дека пожарот всушност се проширил и на малкуте делови од оваа зграда од 13 век што останаа недопрени од огнот.

Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. 

повеќе

Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста.

повеќе

Без оглед на политичката заднина на случајот за изнудување, владата во Скопје мора да се фокусира на темелна истрага наместо на ограничување на штетата.

повеќе