Грција

Пожар во дел полн со туристички вили во Кефалонија (ФОТО)

Голем пожар утрово го зафати островот Кефалонија, поради што локалното население од селото Лурдата превентивно е евакуирано.

Големиот пожар избувнал околу 6 часот наутро, на земјоделско земјиште над селото Лурдата, во дел полн со туристички вили.

Поради силните ветрови во гасењето е вклучен само еден хеликоптер и еден авион Канадер.

Пожарот бил делумно под контрола, но пожарникарите сè уште биле во готовност поради силните ветрови.

Туристите биле информирани и однесени со автобуси на безбедно место, но, според порталот Кефалониапрес, некои од нив не сакале да заминат.

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе