Порака на Вучиќ на твитерот на УНЕСКО (ВИДЕО)

УНЕСКО, како дел од кампањата „Бирам мир“, објави видео порака на Александар Вучиќ, во која ги повикува сите земји во светот да ги штитат своите права и културно наследство.

„Време е за сите наши земји, во ерата на мултилатерализмот, да ги заштитиме своите права, да го заштитиме културното наследство. Затоа улогата на УНЕСКО ќе биде уште поважна и влијанието на таа организација секако ќе се засили“, порача тој.

Во објавата на УНЕСКО се потенцира дека „заедно сме секогаш посилни“ и „преку продлабочување на соработката можеме да градиме мир“.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе