„Поминете“ 3 минути во центарот на пожарот во Атина (ВИДЕО)

На интернет се појави снимка што прикажува како изгледа да се биде во центарот на пожарот што уби осумдесет и три луѓе во грчкото село Мати во близина на Атина.

Човекот што ја направил драматичната снимка, на која се гледа целиот ужас на огнената стихија што го опколила, е сопственик на куќа во Мати, селото кое најмногу настрада во катастрофалните пожари во околината на Атина. Како што пренесоа грчките медиуми, тој во паника ја отворил вратата од куќата за да ја спаси мачката, но ветар ја затворил вратата и повеќе не можел да се врати во неа.

Така останал пред куќата, залепен до ѕид, додека огнот голтал сѐ пред себе со огромна брзина. Пожарот бил толку блиску до него и околу куќата што се поставува прашањето како воопшто преживеал.

Според корисникот на Фејсбук што ја објави снимката и го познава човекот што ја снимил, и тој и мачката го преживеале пожарот.

Според Законот за вработените во јавниот сектор, службениците можат да примаат подароци во вредност до 3000 денари годишно, што се смета за „пониска вредност“.

повеќе

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе