Полицијата во Србија уапси двајца што продавале заштитни маски на улица

Полицијата во Белград денес во Земун го уапси Данило В. (28) додека продавал заштитни маски на улица. Во пет големи и две помали кутии имал 6.000 парчиња заштитни маски.

Полицајците патролирале по Земун кога го забележале мажот со кутиите, а уапсен е и неговиот помошник, 37-годишниот Марко Д. На двајцата им е одреден 48-часовен притвор.

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе