Флорида

Полицаец снимен како турнува тинејџер од покрив на куќа (ВИДЕО)

Американски полицаец турнал 18-годишник од покрив на куќа во Кисимни, Флорида. Тинејџерот бил осомничен за кражба на возило.

Наредникот што му наредил на колегата да го истурка 18-годишникот од покривот ќе бил отпуштен ако веќе самиот не дал отказ, соопштија од полицискиот оддел.

Објавени се снимки од полициската камера на кои се гледа како се расплетува инцидентот во Кисими, Флорида.

Полицајците го бркале тинејџерот, обвинет дека го зел автомобилот на својата девојка без нејзина дозвола.

Кога полицијата пристигнала пред вратата на осомничениот, тој побегнал горе на покривот.

На видеото се слуша како полицајците му велат на осомничениот да „слезе“ од покривот, кој бил на висина од околу три метри од земјата.

Полицаецот на покривот вели: „Ќе те погодам со тизерот и секако ќе паднеш. Затоа подобро скокни сам.“

Откако осомничениот одбива и бара да влезе низ прозорецот, наредникот од долу вели: „Турни го од покривот. Турни го. Едноставно турни го. Турни го.“

Полицаецот го турнува тинејџерот, кој паѓа и е погоден со тизер од другите полицајци.

За чудо, осомничениот завршил неповреден ни од падот ни од тизерот, но според внатрешната истрага на полицискиот оддел, лесно можело да заврши со тешки повреди. 

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе