Погледнете како ќе изгледа кога ураганот Флоренс ќе удри најјако (ВИДЕО)

Напливниот бран (Storm Surge) ќе биде голем фактор во ураганот Флоренс, јавува Ведер ченел. Ураганот денес на пладне по локално време стигна до источниот брег на САД.

„Тоа е всушност поплава. Но не класична поплава како кога ќе наврне многу дожд па ќе се излие река, туку поплава која пред сѐ е условена со кревањето на морето. Нешто како плима, голем бран. Можеме тоа така да го наречеме за да биде појасно“, објаснуваат експертите.

Ведер ченел објави анимација како напливниот бран може да изгледа, а анимацијата најдобро прикажува за каква опасност станува збор.

Институциите пристапуваат кон барањата на информации од јавен карактер со одреден сомнеж.

повеќе

Во услови на партиска деполаризација на граѓаните, политичките елити во Македонија треба да пристапат кон помирување и ненасилно решавање на сите меѓусебни конфликти, за земјата да не се врати на патот на поделба.

повеќе

Помина веќе еден месец од објавувањето на документите на Викиликс на кои сите прочитавме дека Никола Димитров бил „заштитен извор на информации“ на САД. Засега, од обвинителството нема никаков одговор.

повеќе