Калашњикови, роботи бомби

Погледнете ја пресметката на руски специјалци со терористи во Дагестан (ВИДЕО)

Националниот антитерористички комитет на Русија објави видео-снимка од изведување антитерористичка акција за време на која се ликвидирани девет терористи.

Групата милитанти планирале терористички напад во Дербент, град во руската република Дагестан за мајските празници.

Во операцијата биле користени калашњикови, борбени роботи и бомби.

За време на операцијата еден припадник на руските специјални сили е полесно ранет.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе