Подољак: Преговори се можни, но само со нов претседател на Русија

Михајло Подољак главниот советникот на украинскиот претседател Володимир Зеленски, денеска објави дека се можни преговори за ставање крај на војната, но со нов претседател на Русија.

„Нема смисла да се преговара со оние кои "танцуваат врз коски", како Путин и неговата придружба. Нивните зборови немаат никаква вредност", напиша Подољак денеска на Твитер.

 „Преговори се можни, но со нов претседател на Русија кој ќе може поадекватно да ја процени реалната ситуација“, додаде тој.

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе