„Почитувај ја цивилизацијата – чувај ја канализацијата“: билборд во Херцег Нови хит на социјалните мрежи (ФОТО)

Билборд во Херцег Нови кој го поставило тамошното претпријатие Водовод и канализација ги насмеа не само граѓаните и туристите во градот, туку и бројни корисници на социјалните мрежи. На билбордот е прикажан човек кој седи на веце шоља и гледа во телефон, додека над него пишува: „Канализацијата е нашата најважна социјална мрежа“.

Сето ова е осмислено како дел од кампањата „Почитувај ја цивилизацијата, чувај ја канализацијата“, која почна со цел кревање на свеста и општествено одговорното однесување за зачувување на животната средина.

За добриот глас далеку да се слушне ангажирани се музичарот Антоније Пушиќ (Рамбо Амадеус) и уметникот Дарко Влаовиќ. Целата акција е поддржана од локаните медиуми.

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе