По одлуката на ЕУ, и Црна Гора ги отвора своите граници

Откако Европската Унија го објави списокот на земји од кои ќе им биде дозволен безусловен влез на граѓани од други земји во Унијата, се огласи и самата Влада на Црна Гора.

Фото: ЕПА

Откако и Црна Гора се најде на списокот на трети земји на чии граѓани Европската Унија ќе им дозволи влез, црногорската влада објави дека „ги отвора границите за граѓаните на ЕУ“.

„Жителите на земјите членки на ЕУ влегуваат во Црна Гора без дополнителни услови“, беше објавено на официјалниот профил на црногорската влада на Твитер.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе