Пленковиќ: Дронот во Загреб падна баш кога се договараше резолуцијата за Украина

Премиерот на Хрватска Андреј Пленковиќ кажа денес дека беспилотното летало се урнало во Загреб токму кога била договарана резолуцијата за агресијата на Русија на Украина.

EPA-EFE

„Важно е што вчера го слушнавме тоа што го зборуваме цело време. Ги повикувам актерите на сериозност која ја заговараме цело време. Во Загреб, токму кога се договараше резолуцијата на агресијата на Русија во Украина, се урна летало кое беше вооружено со авиобомба и запалка и при падот имаше експлозија“, истакна Пленковиќ.

„Сите детали се исклучително важни бидејќи го потврдуваат тоа што го комунициравме, а комунициравме вистинито и точно. Продолжуваме да утврдуваме како леталото заврши баш во Загреб, дали станува збор за грешка, саботажа или намера. Дека тоа го сфативме сериозно, видовте од прелетувањата на француските и американските борбени авиони“, кажа Пленковиќ.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе