„Катастрофа“

„Пламен и солзи“: француските и светските медиуми известуваат за пожарот во Нотр Дам (ВИДЕО)

„Душата на Франција изгоре во пламените“: француските и меѓународните медиуми реагираат со шок и тага поради големата штета предизвикана од пожарот во Нотр Дам, париската катедрала од 12 век. Ги преживеа вековните превирања, вклучувајќи ја и Француската револуција и двете светски војни, за синоќа да биде уништена од пламенот.

Објавено

Вторник, Април 16, 2019 - 09:47

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе