TРАГЕДИЈА ВО БАЗЕН

Пет лица, меѓу кои три деца, загинале од струен удар во аквапарк во Турција (ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО)

Турската агенција Доган објави дека трите деца ги погодила струја во базенот, а потоа во него скокнале и менаџерот на аквапаркот и неговиот син, за да се обидат да ги спасат.

Најмалку пет лица, меѓу кои три деца, загинаа од струен удар во базен во аквапарк во градот Акјази, во северозападна Турција.

Турската приватна агенција Доган објави дека трите деца ги погодила струја во базенот во аквапаркот, а потоа во базенот скокнале менаџерот на аквапаркот и неговиот син, за да се обидат да ги спасат, но и тие загинале.

Доган објави дека сите петмина биле пренесени во болница, но докторите не можеле да ги спасат.

Во тек е истрага за инцидентот.

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди во поглед на мерките, напорите и вложувањата за да се привлечат странски инвестиции, за наши услови. 

повеќе

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе