Песочна бура голтна град во Кина (ВИДЕО)

По минувањето на песочната бура која била висока околу 100 метри, град на северозападна Кина останал покриен со прашина.

Screenshot: Youtube

На снимките се гледа како песокот полеко го прекрива градот Дунхуанг и како се провлекува преку зградите и улиците, пишува Би-би-си.

Дунхуанг се наоѓа на работ на пустината Гоби, која е позната по својата сурова клима.

Легенда под Главна слика

Screenshot: Youtube

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе