Пентагон: Се сопира движењето на сите американски трупи во странство

Американскиот министер за одбрана Марк Еспер издаде наредба за сопирање на движењето на сите американски војници во странство во период од 60 дена.

Еспер за Ројтерс изјави дека целта е да се ограничи ширењето на коронавирусот низ редовите на војската.

Тој истакна дека наредбата се однесува на сите американски сили, цивилниот персонал и нивните семејства, но истакна дека ќе има исклучоци. Како пример го наведе повлекувањето на американските војници од Авганистан кое, како што кажа, ќе продолжи.

Даночните затајувачи сѐ почесто се мали фирми, кои сѐ потешко се следат.

повеќе

Повлекувањето на Обединетото кралство од ЕУ (Брегзит) е правен потфат без преседан во историјата на правото.

повеќе

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе