Пентагон: Се сопира движењето на сите американски трупи во странство

Американскиот министер за одбрана Марк Еспер издаде наредба за сопирање на движењето на сите американски војници во странство во период од 60 дена.

Еспер за Ројтерс изјави дека целта е да се ограничи ширењето на коронавирусот низ редовите на војската.

Тој истакна дека наредбата се однесува на сите американски сили, цивилниот персонал и нивните семејства, но истакна дека ќе има исклучоци. Како пример го наведе повлекувањето на американските војници од Авганистан кое, како што кажа, ќе продолжи.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе