Во Украина

Пентагон: Рускиот воен напредок е побавен отколку што очекуваше Москва

Руската војска во Украина напредува побавно отколку што очекуваше Москва, изјави висок претставник на Пентагон.

Фото: ЕПА

„Тие се соочуваат со поголем отпор отколку што очекуваа“, изјави претставник на Пентагон на брифингот со новинарите.

„Руските сили не напредуваат толку брзо колку што мислеа дека ќе напредуваат“, додаде тој.

Добар показател за тоа е фактот што тие сѐ уште немаат освоено ниту еден голем град, рече тој.

Изворот, сепак, забележува дека Русите сè уште не ангажирале голем број војници во инвазијата, кои „ги распоредиле долж украинската граница“.

Владата на САД верува дека Русија има повеќе од 150.000 војници околу Украина.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе