Пентагон формираше канцеларија за проучување на НЛО

Пентагон соопшти дека формирал канцеларија за собирање и проучување на информациите за неидентификуваните летечки објекти (НЛО) кои ги гледаат различните родови на американската војска.

Скриншот Јутјуб

Оваа „група за координирана идентификација и управување со воздухопловните објекти“ или АОИМСГ ја заменува „работната група за неидентификувани појави во воздухот“ основана во август 2020 и тогаш беше ставена под закрила на американската воена морнарица, се наведува во соопштението на американското министерство за одбрана објавено синоќа.

Канцеларијата е во надлежност на потсекретарот за одбрана задолжен за разузнавање и безбедност, што сведочи за тоа дека американската војска за „неидентификуваните воздушни феномени“ не ги смета за одговорните „малите зелени“ туку реалните противници на Соединетите Американски Држави.

Вашингтон всушност е загрижен за кинеските можности за шпионирање со помош на дронови и други летечки уреди.

Идниот директор на АОИМСГ, кој сè уште не е именуван, ќе ја координира работата на различните родови на американската војска и разузнавачките служби на тоа поле.

Пентагон лани објави три видеоснимки направени од пилоти на американската морнарица – една во ноември 2004 и две во јануари 2015 – на кои се гледа нивна средба за време на лет со „непознати објекти во воздух“.

Легенда под Главна слика

Скриншот Јутјуб

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе