Откажани повеќе од 200 летови во Италија

Повеќе од 200 летови се откажани во Италија поради четиричасовниот штрајк на вработените во аеродромите и авиокомпаниите.

Фото: ЕПА

Летовите во Италија беа сериозно засегнати но и оние за Франкфурт, Париз, Лондон и Цирих каде имаше многу откажувања.

Неколку италијански синдикати свикаа штрајк што влијаеше на италијанскиот авиопревозник ЕНАВ, како и на авиокомпаниите Рајнеир, Изиџет и Волотеа.

Штрајкот е започнат поради спор околу правата на вработените, условите за работа и минималните плати.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе