Откажани повеќе од 200 летови во Италија

Повеќе од 200 летови се откажани во Италија поради четиричасовниот штрајк на вработените во аеродромите и авиокомпаниите.

Фото: ЕПА

Летовите во Италија беа сериозно засегнати но и оние за Франкфурт, Париз, Лондон и Цирих каде имаше многу откажувања.

Неколку италијански синдикати свикаа штрајк што влијаеше на италијанскиот авиопревозник ЕНАВ, како и на авиокомпаниите Рајнеир, Изиџет и Волотеа.

Штрајкот е започнат поради спор околу правата на вработените, условите за работа и минималните плати.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе