Остатоци од ИСИС најдени во сириско село - низ фотографии

Една година откако последното црно знаме на Исламска држава беше симнато во сириското село Багхуз, сè уште може да се најдат траги од џихадистичката група насекаде низ ова мало и осамено село во близина на ирачката граница, каде што курдските борци и коалицијата предводена од САД во март 2019 година прогласија дека ја поразиле ИСИС.

Борец од Сириските демократски сили (СДФ) држи воена обувка за која се вели дека припаѓала на џихадист на Исламска држава, најдена во источното сириско село Багхуз

Двонасочно радио хитера

Книга со молитви

Воен елек

Граната

Книга за исламски кривични закони

Шаржер на автоматска пушка

Шлем за камуфлажа

Празна ќеса за антикоагулантски раствор прикачена на игла за интравенска употреба

Тактички очила

Гас-маска

Маст за рани

Нож за кој се смета дека им припаѓал на борците на ИСИС

 

 

Објавено

Среда, Март 25, 2020 - 17:22

Ама бидејќи капиталисти со ситни души ја владеат земјава јас и ти ќе плаќаме, коментираат бизнисмените.

повеќе

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе