Орбан: Земете си ги мигрантите, Унгарија нуди коридор

Унгарскиот премиер Виктор Орбан ѝ понуди на Западна Европа, доколку сака, отворање коридор за илегалните мигранти.

Фото: ЕПА

„Ако ви требаат, земете ги“, рече Орбан во интервју за унгарското радио.

Тој оцени и дека мигрантите „увезуваат“ разни соеви на коронавирусот во Европа.

Како што појасни, миграциите прават пандемијата да се шири побрзо преку мигрантите, пренесува МТИ.

Орбан додаде дека Унгарија е подготвена да отвори коридор за мигрантите што одат во Австрија, Германија и Шведска и одби да му дозволи на Брисел да ѝ го „натура“ своето мислење на Унгарија.

„Унгарците одлучуваат кому да му биде дозволен влез во земјата и со кого сакаат да живеат“, заклучи тој.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе