По вториот напад во Шпанија

Објавени снимки од убиените терористи во шпански Камбрилс (ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО)

Шпанските медиуми објавија повеќе снимки од терористичкиот напад во градот Камбрилс, кој се наоѓа 120 километри од Барселона. Во нападот се повредени шест цивили и еден полицаец, а сите пет терористи биле убиени од полицијата.

Четворица терористи биле убиени веднаш., а петтиот, кој се обидел со нож да нападне минувачи, бил ранет па умрел подоцна во болница.

Весникот Ел паис јавува дека терористите носеле лажни експлозивни појаси што било утврдено при обидот за контролирани експлозии од страна на полициски експерти. Весникот потсетува дека слична тактика била користена од напаѓачите на Лондон бриџ, каде терористите носеле шишиња со вода замотани во фолија.

Eве ние ве сакаме, ве каниме да ни се придружите, ама за тоа ќе морате да се откажете од најсветото, од вашето „јас“ !?

повеќе

Доколку Нимиц нè разочара, Владата ќе биде исправена пред тешка дилема дали да стави помалку поволен предлог на референдум или да чека поповолен за да ги максимизира шансите референдумот да успее, но притоа и да ризикува губење на моментумот.

повеќе

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе