Објавени сателитски снимки од ураганот на Бахамите, делови од островот под вода

Финската стартап компанија за производство на микросатели ИЦЕЈЕ, објави сателитска снимка која ја прикажува состојбата на Бахамите откако ги опустоши ураганот Доријан.

Овој втор најголем ураган што досега е забележан го поплави поголемиот дел од островот, при што сателитските снимки покажуваат колку состојбата е навистина драматична.

Се проценува дека повеќе од 60% од островот Гранд Бахама е под вода.

Овој најсилен ураган што ги погоди Бахамите досега уби седум лица и остави илјадници без домови.

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе

Дали верувате дека до ова дереџе се дојде за една ноќ, еден месец, една година? Вистината е дека години се потребни за таков пад.

повеќе