Објавена снимка од изгубениот град во Египет стар 3.000 години (ВИДЕО)

Египетските археолози минатата недела открија загубен град стар три илјади години, полн со куќи од керпич, артефакти и алатки од времето на фараоните.

Фото: ЕПА

Откриен е градот за кој се верува дека е најголемиот антички град пронајден во Египет, Атен, со милениуми закопан под песокот, а експертите велат дека тоа е едно од најважните откритија од откривањето на гробот на Тутанкамон. Познатиот египтолог, Захи Хавас, го објави откривањето на „изгубениот златен град“, велејќи дека локалитетот е откриен во близина на Луксор, домот на Долината на кралевите.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе