Објавена снимка од апсење на џихадисти на ИСИС во Русија, планирале терористички напад (ВИДЕО)

Руската Федерална безбедносна служба ФСБ уапси пет мажи во Москва кои ги сомничи дека се припадници на Исламска држава (ИСИС).

ФСБ објави дека двајца од уапсените мажи се Руси, и дека тројца доаѓаат од централна Азија.

Се тврди дека тие планирале терористички напад во Русија.

ФСБ објави видео од апсењето на џихадистите на ИСИС осомничени дека планирале напади низ Русија.

Мора да се пристапи кон воведување нови мерки за поголема контрола на лицата кои поседуваат нелегални пари.

повеќе

Визија на развиениот свет е државните авторитети да го гледаат спортот како средство за подобар економски и социјален развој.

повеќе

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе