Објавена прва снимка од моментот на експлозијата на бензинската пумпа кај Зворник (ВИДЕО)

На интернет е објавена видео-снимка од моментот на експлозијата на бензинската пумпа кај граничниот премин Шепак кај Зворник, меѓу Република Српска и Србија, во која загина едно лице.

На снимката од надзорна камера се гледа дека ударот на експлозијата зафатил неколку возила кои тогаш, и покрај истекувањето на гас, минувале покрај бензинската пумпа.

Како што јавуваат локалните медиуми, во експлозијата настрадал државјанин на Србија З.А. (49), а неколку луѓе се повредени.

Бидејќи поради вонредната состојба не сме во можност да излеземе на стандардни протести пред Владата, нашиот протест ќе го искажеме преку социјалните мрежи и медиумите, за да се слушне и да се види за нашето незадоволство, велат голема група фризери, бербери, козметичари..., кои се едни од најпогодените од вонредната состојба и изолациите. Нивното писмо до нашата редакција го пренесуваме во целост.

повеќе

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе

Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза.

повеќе