Објавена прва снимка од моментот на експлозијата на бензинската пумпа кај Зворник (ВИДЕО)

На интернет е објавена видео-снимка од моментот на експлозијата на бензинската пумпа кај граничниот премин Шепак кај Зворник, меѓу Република Српска и Србија, во која загина едно лице.

На снимката од надзорна камера се гледа дека ударот на експлозијата зафатил неколку возила кои тогаш, и покрај истекувањето на гас, минувале покрај бензинската пумпа.

Како што јавуваат локалните медиуми, во експлозијата настрадал државјанин на Србија З.А. (49), а неколку луѓе се повредени.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе